PONTOS, GYORS SZÁLLÍTÁS

Csomagautomata, futárszolgálat, postai szállítás

Biztonságos bankkártyás fizetés

STRIPE-rendszeren keresztül

20% KEDVEZMÉNY

Tanároknak, diákoknak, nyugdíjasoknak

Loading...
Mire a fák megnőnek – A kastély árnyékában

Mire a fák megnőnek – A kastély árnyékában

Cikkszám: EK-21 Kategóriák: , Címke:

4491 Ft

Egy kötetben jelenik meg Wass Albert két összetartozó műve, ezúttal az eredeti első kiadások szövege szerint. A Mire a fák megnőnek hősei a Szamos völgyében meghúzódó kis falu, Doboj lakosai, akiknek küzdelmein keresztül a szerző a magyarság sorsának alakulását kívánta…

Termékadatok:

Cím: Mire a fák megnőnek – A kastély árnyékában
Szerző: Wass Albert
Kiadó: Erdélyi Szalon Kft.
Sorozat: Wass Albert művei
Oldalak száma: 448
Megjelenés: 2020. július 17.
Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás
ISBN: 9786156016027

A biztonságos bankkártyás fizetést a Stripe biztosítja

Loading...

Egy kötetben jelenik meg Wass Albert két összetartozó műve, ezúttal az eredeti első kiadások szövege szerint. A Mire a fák megnőnek hősei a Szamos völgyében meghúzódó kis falu, Doboj lakosai, akiknek küzdelmein keresztül a szerző a magyarság sorsának alakulását kívánta megrajzolni a szabadságharc leverését követő időktől a hatvanas évek elejéig. A mű központi alakja Varjassy báró, aki Világos után visszatér egykori birtokára, a mezőségi Torligetre. Távollétében kastélyát a fellázított oláh zsellérek fölgyújtották, jószágát elrabolták. A báró volt birtokának kis tanyáján kezdi meg új életét. Segítségére van a falu tiszteletese, Bibarc Ábris is, hogy a császári parancsra elnémetesedő, elrománosodó magyarságot öntudatára ébressze. Kossuth gondolatainak szellemében szorgoskodik kis gazdasága gyarapodásán, ami természetesen nem tetszik a rebellis magyarokat szétzúzni akaró császári politikának. Elárulják, letartóztatják és négy évre Kufstein várába csukják.

A regény folytatása, A kastély árnyékában a trianoni időkig vezeti tovább a szerteágazó családtörténetet. Báró Varjassy Gábor, a nemzetes úr fia és örököse megvalósította álmát: Szamosújvártól Varjasig virágzó birtokot hozott létre, és újjáépítette a románok által egykor felégetett ősi kastélyt is. Saját gazdagsága visszaállítása közben azonban nem vette észre, hogy körülötte lassan átalakult a világ. Magyarország alvó birodalom lett, ahol a polgárosodás előretörésével egyre kevesebb lett a magyar szó. A varjasi birtok magyar temploma elenyészett, az emberek életét csellel és ármánnyal az oláh pópa irányítja, a császár által lefizetett szász és tót hivatalnokokkal. A magyarokat háttérbe kényszerítették a birtokok idegen kézbe adásával és a német jogrendszer magyarellenes törvényeivel. A kastély egyre inkább a remény jelképévé válik: egy magasabb szintű, magyar kultúra fellegvárává. Mire azonban elérkeznek a magyar korona ezeréves ünnepségei, a remények szertefoszlanak… Krónika ez a magyarság történelmi sorsáról.

Cím:

Mire a fák megnőnek – A kastély árnyékában

Szerző:

Wass Albert

Kiadó:

Erdélyi Szalon Kft.

Oldalak száma

448

Megjelenés:

2020. július 17.

Kötés:

Cérnafűzött, keménytáblás

ISBN:

9786156016027

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mire a fák megnőnek – A kastély árnyékában” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük