Akció!

Csoóri Sándor összegyűjtött versei IV. A Parnasszuson 1994-2014

3790 Ft

Mostani tudásunk, ismereteink szerint ez a négy kötet, Csoóri Sándor Összegyűjtött versei I-IV. Csoóri Sándor költészetének teljessége. Lehet, hogy rejtelmes helyekről még előkerülhet néhány adalék, de szinte biztos, hogy azok nem írják majd át ennek a poézisnak a…

Termékadatok:

Cím: Csoóri Sándor összegyűjtött versei IV. A Parnasszuson 1994-2014
Szerző: Csoóri Sándor
Sorozat: Nomád nemzedék
Oldalak száma: 328
Megjelenés: 2019. október 10.
Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás
ISBN: 9786155068447
Cikkszám: EK-63 Kategóriák: , Címke:

Mostani tudásunk, ismereteink szerint ez a négy kötet, Csoóri Sándor Összegyűjtött versei I-IV. Csoóri Sándor költészetének teljessége. Lehet, hogy rejtelmes helyekről még előkerülhet néhány adalék, de szinte biztos, hogy azok nem írják majd át ennek a poézisnak a jellegét. Maga a költő vigyázott rá, hogy minden fontos egyben legyen.
Ránk, most élőkre és az utókorra vár ennek a költészetnek az eddiginél mélyebb megértése. Kiderülhet például az egyedisége. Különösképpen abban, hogy bár hasonló iránnyal és szenvedéllyel, mégis rajongott elődeitől és kortársaitól eltérően tudta megfogalmazni azt a világot, amelyet ők is egyedien rögzítettek az örökkévalóságnak, de az ő versei nélkül valami nagyon lényeges hiányozna. Talán leginkább az a belső gyötrődés, ami költészetének egyre magasabbra ívelő utolsó évtizedeit jellemzi. Aki lelkében magára akar ismerni, s megélte ezeket az évtizedeket, ezek a versek mindennapi olvasmányai lehetnek.
Olykor szociográfiai pontosság, olykor festői víziók, olykor utánozhatatlan emberi-nemzeti aggódás… És mi minden még! Része lesz ez a magyar klasszikának.
Pálfy G. István

Cím:

Csoóri Sándor összegyűjtött versei IV. A Parnasszuson 1994-2014

Szerző:

Csoóri Sándor

Kiadó:

Erdélyi Szalon Kft.

Oldalak száma

328

Megjelenés:

2019. október 10.

Kötés:

Cérnafűzött, keménytáblás

ISBN:

9786155068447

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csoóri Sándor összegyűjtött versei IV. A Parnasszuson 1994-2014” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kosár