PONTOS, GYORS SZÁLLÍTÁS

Csomagautomata, futárszolgálat, postai szállítás

Biztonságos bankkártyás fizetés

STRIPE-rendszeren keresztül

20% KEDVEZMÉNY

Tanároknak, diákoknak, nyugdíjasoknak

Loading...
Csoóri Sándor Emlékkönyv – Fehér holló feketében

Csoóri Sándor Emlékkönyv – Fehér holló feketében

Cikkszám: EK-1 Kategóriák: , Címke:

4265 Ft

Egy emlékkönyv az életrekeltés könyve is lehet. Ez pedig ilyen! Nem a búcsú, a gyász hangulata uralkodik benne, hanem az a meggyőződés, hogy mindaz, amit Csoóri Sándor teremtett, ma is és holnap is él. Ha valaki örül ennek, hát ezért olvassa el, aki pedig más ízléssel van…

Termékadatok:

Cím: Csoóri Sándor Emlékkönyv – Fehér holló feketében
Eredeti cím: Csoóri Sándor Emlékkönyv – Fehér holló feketében
Szerző: Balogh Júlia, Pálfy G. István
Kiadó: Erdélyi Szalon Kft.
Sorozat: Nomád nemzedék
Oldalak száma: 368
Megjelenés: 2018. szeptember 07.
Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás
ISBN: 9786155068362

A biztonságos bankkártyás fizetést a Stripe biztosítja

Loading...

Egy emlékkönyv az életrekeltés könyve is lehet. Ez pedig ilyen! Nem a búcsú, a gyász hangulata uralkodik benne, hanem az a meggyőződés, hogy mindaz, amit Csoóri Sándor teremtett, ma is és holnap is él. Ha valaki örül ennek, hát ezért olvassa el, aki pedig más ízléssel van megáldva azért, hogy szembesüljön az ellenérvekkel. Csoóri Sándor egész életében furcsa viták kereszttüzében élt. Évtizedeken át az volt ez a furcsaság, hogy a hatalom kivételével úgyszólván mindenki szerette. Bármilyen irányú gondolkodók, művészek, írók, filmesek, színészek, festők, szobrászok nemcsak szerették, becsülték, de barátjuknak is tekintették. Szerte a magyar világból olvasók és nemigen olvasó egyszerű emberek ezrei az ügyintézőjüknek tartották, s az is volt. Az ötágú síp Illyés Gyulája után ő lett az akkor már mozaik-nemzet magyarországi szellemi reménysége. Részben ezért, részben a liberálisok hatalomvágyó, a nemzet fontosságát tagadó politikai kisebbségével indított vitája miatt eljött az idő, amikor a gyűlölet lángjai közé is bekerült. Ezeknek a vitáknak a megoldása nem lehet a hallgatás. Ez a könyv a kibeszélés pártján áll.
*
Ez az emlékkönyv a hasonló célú könyveknek abba a családjába tartozik, amelyeknek minden írása kifejezetten az emlékezés középponti alakjáról szól. Természetes, hogy a bevezetőt az utolsó harmincöt évben – és azóta is – a hozzá legközelebb álló ember, a feleség, a társ, Balogh Júlia írja, s hogy az első fejezetben a temetésen elhangzott gyászbeszédek olvashatók.
A második fejezetben azok a friss írások sorakoznak, amelyek e gyűjtemény számára készültek. A harmadikban a már eltávozott kortársak verseiből, esszéiből, tanulmányaiból és köszöntőiből találnak válogatást. Itt olyan gazdag a kincsestár, hogy teljességre aligha törekedhettünk. A negyedik fejezetben az egy nemzedékkel fiatalabb követők írásai következnek. Olyan kutatókról, költőkről, mély ismerőkről van szó, akik valóban végigkövették Csoóri Sándor teljes életútját. Három tucat írás és ugyanennyi fotó – a kivételes könyv a második halálévfordulóra jelenik meg.

Cím:

Csoóri Sándor Emlékkönyv – Fehér holló feketében

Szerző:

Balogh Júlia, Pálfy G. István

Kiadó:

Erdélyi Szalon Kft.

Oldalak száma

368

Megjelenés:

2018. szeptember 07.

Kötés:

Cérnafűzött, keménytáblás

ISBN:

9786155068362

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csoóri Sándor Emlékkönyv – Fehér holló feketében” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük