PONTOS, GYORS SZÁLLÍTÁS

Csomagautomata, futárszolgálat, postai szállítás

Biztonságos bankkártyás fizetés

STRIPE-rendszeren keresztül

20% KEDVEZMÉNY

Tanároknak, diákoknak, nyugdíjasoknak

Loading...
Átoksori kísértetek – Az Antikrisztus és a pásztorok

Átoksori kísértetek – Az Antikrisztus és a pásztorok

Cikkszám: EK-55 Kategóriák: , Címkék: , ,

4836 Ft

A bolsevizmus ördögi arcát mutatja meg a két rendkívüli regény, amelyek az emigrációban íródtak. Az átoksorából született új eszme, embertől, Istentől idegen, mert természetellenes, bejárja, felbolygatja a világot, fertőz, mert csábít, hatalomra juttatja a lustákat,…

Termékadatok:

Cím: Átoksori kísértetek – Az Antikrisztus és a pásztorok
Szerző: Wass Albert
Kiadó: Erdélyi Szalon Kft.
Sorozat: Wass Albert művei
Oldalak száma: 504
Megjelenés: 2021. december 06.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9786156016201

A biztonságos bankkártyás fizetést a Stripe biztosítja

Loading...
Bővebb ismertető

A bolsevizmus ördögi arcát mutatja meg a két rendkívüli regény, amelyek az emigrációban íródtak. Az átoksorából született új eszme, embertől, Istentől idegen, mert természetellenes, bejárja, felbolygatja a világot, fertőz, mert csábít, hatalomra juttatja a lustákat, a gyávákat, akik a hatalom eszközeivel uralkodnak. A vége a romlás, amely elkerülhetetlen, összeget az első regény.

Történelmi panorámakép mindkettő, Erdély 20. századi történelmi kataklizmái között játszódik a cselekmény. Az Átoksori kísértetek Amerikában született főhőse – nagyapjához megtérve – húsz évet tölt Erdélyben 1936-1956 között, az Antikrisztus és a pásztorok története pedig egy falu története, melyet megszállnak a szovjet katonák.

A történelemkönyvből nem ismerhetjük meg a nyomort, a háború szörnyűségeit, a kilátástalanságot, az elszabadult és céltalan gyűlöletet. Ezt festi elénk Wass Albert igen szemléletesen. A háborúk és a hidegháború mindennapjait mutatják be e regények, tematikusan össze is kapcsolhatók, hiszen a mikrotörténetek tulajdonképpen a kelet-európai tragédiákat mutatják be, Erdély megszállásának és kifosztásának képe a baltikumtól a Balkánig érvényes: amit nem a szovjet és kommunista rombolás hajtott végre, azt megtették az átoksoriak, helytől és régiótól függetlenül, a belső árulók és kollaboránsok hálózatával együtt. Ily módon a hihetetlen erejű kulcsregények a kommunizmus és a kereszténység harcának története is, mondhatni felkavaró példabeszédek.

Cím:

Átoksori kísértetek – Az Antikrisztus és a pásztorok

Szerző:

Wass Albert

Kiadó:

Erdélyi Szalon Kft.

Oldalak száma

504

Megjelenés:

2021. december 06.

Kötés:

Keménytáblás

ISBN:

9786156016201

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Átoksori kísértetek – Az Antikrisztus és a pásztorok” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük